Code Club Україна – лідер за швидкістю відкриття безкоштовних клубів програмування для дітей

Code Club Україна – лідер за швидкістю відкриття безкоштовних клубів програмування для дітей

Code Club Україна – лідер за швидкістю відкриття безкоштовних клубів програмування серед 180 країн нашого міжнародного IT ком’юніті! Про це повідомила Вікторія Тігіпко, засновниця та керівний партнер венчурного фонду TA Ventures, президент Odessa International Film Festival, засновниця Code Club Україна.

– Серед понад 15 000 волонтерів ініціативи по всьому світу невдовзі 10% приходитиметься саме на українську філію. Наша мета на найближчі роки – навчити 100 000 дітей кодування. Наразі нашими учнями стали 30 000 юних кодерів, – зазначила Вікторія Тігіпко.

Минулого року ми першими запровадили практику онлайн-інтенсивів та успішніше за всі країни, що долучилися до Code Club повністю перешли в онлайн на час карантину. Сотні дітей виявили бажання з користю провести канікули й опанувати навички кодування.

Цьогоріч влітку ми відкрили ще більше груп та розширили напрямки навчання, наприклад, курсами з цікавої математики, авторськими курсами з 3D-моделювання, Java тощо!

Літня школа 2021 зібрала:

150 груп, з яких 87 онлайн та 63 офлайн;

124 ментори;

1084 учнів – 679 хлопчиків та 405 дівчаток!

І на цьому шляху освітню ініціативу підтримують провідні українські компанії, зокрема, ТАСКОМБАНК, Uklon, TAS Life. Адже на своєму досвіді розуміють, наскільки важливий доступ до знань, мотивація вчитися та самовдосконалюватися.

– Коли вкладаєш у щось правильне, завжди отримуєш щось правильне, – підкреслює Борис Рафалович, директор департаменту роздрібних продажів ТАСКОМБАНК. – 30 тисяч дітей, які вже пройшли навчання в Code Club Україна. Багато це чи мало? Це ціле містечко айтішників! А невдовзі може бути й мегаполіс українських фахівців. Тож величезна вдячність викладачам, які безкоштовно діляться своїми знаннями.